Go Back

Kyllingefingre med chilimayo

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Snack
Antal 6 stk

Ingredients
  

  • 1 Kyllingebryst
  • 1 L Grøntsagsbouillon
  • 1 Æg
  • 75 gr Revet ost
  • 50 gr Mandelmel
  • ½ tsk Hvidløgspulver
  • ½ tsk Løgpulver
  • ½ tsk Sød Paprika
  • Salt & Peber

Chilimayo

  • 2 spsk Mayonnaise
  • 2 tsk Hot Sauce Fx Cholula

Instructions
 

  • Bring grøntsagsbouilon i kog i en gryde og put kyllingenbrystet i gryden
  • Lad det simre i ca. 20 min
  • Tænd ovnen på 200 grader (180 varmluft)
  • Brug to gafler til at rive kyllingen i strimler
  • Bland kylling, æg, ost og krydderier i en skål
  • Kom mandelmel i en dyb tallerken
  • Form massen til en størrelse der ligner en tyk finger
  • Rul kyllingefingren i mandelmelet og placér den på en bradepande med bagepapir
  • Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter. Vend dem gerne 1-2 gange i løbet af bagningen

Chilimayo

  • Bland mayonnaise og hot sauce og servér med kyllingefingrene

Notes

Jeg laver normalt 3 gange portion og opbevarer de overskydende på køl. De kan enten spises kolde eller varmes igen i ovnen.
I stedet for at skulle lave chilimayo hver gang jeg skal have et par stykker, så tager jeg en mayonnaise flaske som er ca. halvt fyldt og kommer hot saucen i flasken og ryster godt. Så er der chilimayo klar, når man lyster.