Go Back

LCHF-venligt kernebrød

Et alternativ til rugbrødet uden gluten, gær og kornprodukter
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Ret Brød

Ingredients
  

  • 150 gram Græskarkerner
  • 150 gram Solsikkefrø
  • 150 gram Hørfrø
  • 150 gram Sesamfrø
  • 150 gram Mandler
  • 150 gram Hasselnødder
  • 8-9 Æg (Afhænger af størrelsen)
  • 3 spsk Hørfrøolie (Eller anden smagsneutral olie)
  • 3 tsk Flagesalt

Instructions
 

  • Nødderne hakkes fint, gerne i foodprocessoren
  • Bland nødder, frø og kerner sammen i en skål og tilsæt de resterende ingredienser. Bland godt sammen og kom i en slip-let brødform
  • Brødet bages ved på 160 grader i 60 min
  • Lad brødet køle lidt af før det forsøges fjernet fra formen

Notes

Der kan godt eksperimenteres med flere typer af olier hvis man ikke kan lide smagen af hørfrøolie. Rapsolie er forholdsvis smagsneutral og for tiden bruger vi rapskimolie med smørmag. Har man ikke andet end olivenolie kan sagtens nøjes med at bruge den så længe man tilsætter 3 spsk olie i alt.
Brødet opbevares bedst i køleskab og kan sagtens fryses (skær dog i skiver først).