LCHF-venligt kernebrød
Et alternativ til rugbrødet uden gluten, gær og kornprodukter
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
- 150 gram Græskarkerner
- 150 gram Solsikkefrø
- 150 gram Hørfrø
- 150 gram Sesamfrø
- 150 gram Mandler
- 150 gram Hasselnødder
- 8-9 Æg (Afhænger af størrelsen)
- 3 spsk Hørfrøolie (Eller anden smagsneutral olie)
- 3 tsk Flagesalt
Nødderne hakkes fint, gerne i foodprocessoren
Bland nødder, frø og kerner sammen i en skål og tilsæt de resterende ingredienser. Bland godt sammen og kom i en slip-let brødform
Brødet bages ved på 160 grader i 60 min
Lad brødet køle lidt af før det forsøges fjernet fra formen
Der kan godt eksperimenteres med flere typer af olier hvis man ikke kan lide smagen af hørfrøolie. Rapsolie er forholdsvis smagsneutral og for tiden bruger vi rapskimolie med smørmag. Har man ikke andet end olivenolie kan sagtens nøjes med at bruge den så længe man tilsætter 3 spsk olie i alt.
Brødet opbevares bedst i køleskab og kan sagtens fryses (skær dog i skiver først).